Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g122g395kcal19.3g82.3g3.6g12.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g61g220kcal8.8g35.9g4.3g5.7g
Ohrasuurimo 61g197kcal5g38.5g1.2g4.6g
Oivariini, 60 (100g)7.6g42kcal0.1g0.1g4.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 61g197kcal7.2g36.9g1.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2099kcal80.8g387.4g29.8g52g
Valittu annoskoko313g1050kcal40.4g193.7g14.9g26g
Annoskoko puolitettuna156g525kcal20.2g96.9g7.5g13g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810