Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 40g44kcal8.3g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 60g45kcal1.1g9.2g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.8kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g2.1g5.2kcal0.2g0.1g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 139g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr28g7.2kcal0.2g1.3g0.1g0.6g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g256kcal20.6g26.6g6.8g4.2g
Valittu annoskoko313g128kcal10.3g13.3g3.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g64kcal5.2g6.7g1.7g1.1g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.3g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942