Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 36g148kcal0g36.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.8g19.5g0.3g1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%57g34kcal1.8g4g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 63g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Korppujauho 21g78kcal2.2g16g0.2g1.1g
Manteli 20g123kcal4.8g1.3g10.7g1.4g
Leivinjauhe 2.8g5kcal0.1g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g1.1g3.5kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen57g102kcal0.2g24.5g0.1g1.3g
Sokerivesikuorrutus 26g88kcal0g21.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1540kcal39.6g252.8g37.8g10.2g
Valittu annoskoko313g770kcal19.8g126.4g18.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna156g385kcal9.9g63.2g9.5g2.6g
Arvot/100g100g247kcal6.3g40.4g6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663