Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi41g182kcal2.6g24.3g8.5g1.3g
Voi 15g110kcal0.2g0.1g12.3g0g
Maitosuklaa 41g217kcal4.1g20.2g13.3g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)28g139kcal1g17.3g7.1g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton41g65kcal3.2g1.6g5.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl41g146kcal0.8g1.1g15.4g0g
Liivatelehti, gelatiini81g282kcal69.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2378kcal168g137.4g128.6g2.6g
Valittu annoskoko313g1189kcal84g68.7g64.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna156g595kcal42g34.4g32.2g0.7g
Arvot/100g100g380kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656