Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g161kcal0.3g0.1g18.1g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.3g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g56g36kcal6.1g2.3g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%11g18kcal0.3g0.3g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g271kcal8g55.2g0.9g2.8g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.1kcal0g1.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g78g26kcal0.2g5.5g0.2g1.4g
Siirappi 8.9g27kcal0g6.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1539kcal30g253.2g42.2g8.4g
Valittu annoskoko312g769kcal15g126.6g21.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g385kcal7.5g63.3g10.6g2.1g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948