Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g64g38kcal1g8.3g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 3.6g25kcal0g0g2.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g8.8kcal0.3g1.8g0g0.1g
Vesi128g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.8g8.6kcal0.3g1g0.4g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)51g62kcal10.2g0g1.8g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)26g22kcal0.3g0.9g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g347kcal25g27.2g14g3g
Valittu annoskoko313g174kcal12.5g13.6g7g1.5g
Annoskoko puolitettuna156g87kcal6.3g6.8g3.5g0.8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904