Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 122g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.7g7.5kcal0.2g0.2g0.6g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g1.6g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%57g97kcal11.4g0g5.7g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g41g14kcal0.6g2.7g0.1g0.4g
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Selleri, annos 50g16g2.3kcal0.2g0.5g0g0g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)16g4.9kcal0.2g1g0g0.2g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Sokeri 1.6g6.6kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g368kcal26.4g20g19.6g4.2g
Valittu annoskoko313g184kcal13.2g10g9.8g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g92kcal6.6g5g4.9g1.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774