Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g40g187kcal3.7g20.9g9.6g0g
Katkarapu 36g24kcal5.2g0g0.4g0g
Kesäkurpitsa54g9kcal0.2g1.3g0.3g0.4g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g8.9g4.9kcal0.3g0.6g0.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 36g10kcal1.2g1.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.1g0.1g0.4g
Rypsiöljy 4.8g43kcal0g0g4.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 5.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta7.1g33kcal2.9g0g2.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g89g232kcal26.8g1.8g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1224kcal88g68.4g66.4g2g
Valittu annoskoko313g612kcal44g34.2g33.2g1g
Annoskoko puolitettuna156g306kcal22g17.1g16.6g0.5g
Arvot/100g100g196kcal14.1g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196