Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 223g90kcal7.5g8.3g2.2g0g
Kauralese 13g48kcal2.4g6.1g1g2.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti15g73kcal3.6g4.8g4.2g4.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g37kcal1.1g6.8g0.2g1.7g
Kananmuna kuoreton 49g70kcal6.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g637kcal41.4g52.2g25.2g16.2g
Valittu annoskoko313g318kcal20.7g26.1g12.6g8.1g
Annoskoko puolitettuna156g159kcal10.4g13.1g6.3g4.1g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478