Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste6g0kcal0g0g0g0g
Voi 90g656kcal1.1g0.4g73.5g0g
Manteli 45g279kcal10.9g3g24.4g3.3g
Vehnälese 3.6g8.3kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Psylliumkuitu, annos 6g3g1.5kcal0g0g0g2.5g
Kaakaojauhe sokeroitu 3.6g15kcal0.2g2.8g0.3g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 9g0.3kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 90g299kcal1.8g2.7g31.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g30g156kcal3g6.9g12.9g0g
Raparperi 30g10kcal0.2g1.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana624g2855kcal35.4g37.6g286g15.2g
Valittu annoskoko312g1427kcal17.7g18.8g143g7.6g
Annoskoko puolitettuna156g714kcal8.9g9.4g71.5g3.8g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905