Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 114g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 9g30kcal0g7.4g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g113g372kcal12.4g74.3g2.3g12.4g
Vehnäjauho puolikarkea 44g152kcal4.5g31g0.5g1.6g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Auringonkukansiemen 23g135kcal5.2g2.9g11.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1511kcal44.2g231.2g43.2g30.8g
Valittu annoskoko313g755kcal22.1g115.6g21.6g15.4g
Annoskoko puolitettuna156g378kcal11.1g57.8g10.8g7.7g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162