Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow59g59kcal13.7g0g0.5g0g
Herkkusieni 51g8kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Sipuli 45g14kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Vesi89g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.5g3.3kcal0.3g0.3g0.1g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%30g56kcal3g1.5g4.2g0g
Tilli, tuore 30g8.9kcal1.1g0.3g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g355kcal40.8g14.4g13.6g5g
Valittu annoskoko313g178kcal20.4g7.2g6.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna156g89kcal10.2g3.6g3.4g1.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343