Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha124g205kcal23.5g0g12.3g0g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.2kcal0.2g0.4g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g43g26kcal0.6g5.6g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 31g54kcal2.3g0.7g4.6g0g
Ketsuppi, Heinz9g10kcal0.1g2.2g0g0.1g
Sinappi 9g12kcal0.4g1.3g0.6g0.2g
Korppujauho 7.7g28kcal0.8g5.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g832kcal61.8g38.6g47.2g4.6g
Valittu annoskoko313g416kcal30.9g19.3g23.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna156g208kcal15.5g9.7g11.8g1.2g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727