Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)159g555kcal19g109.4g3g7.9g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g25g83kcal4g1.4g6.8g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 6.7g13kcal0.1g0.1g1.3g0.3g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)8.3g60kcal0g0g6.7g0g
Auringonkukansiemen 8.3g50kcal1.9g1.1g4.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1549kcal51.6g229.2g44g17.4g
Valittu annoskoko312g775kcal25.8g114.6g22g8.7g
Annoskoko puolitettuna156g387kcal12.9g57.3g11g4.4g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054