Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 145g35kcal2.6g3.2g0.4g3.3g
Voi, 1 tl, 5 g9g66kcal0.1g0.1g7.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.3g0.1g0.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 121g77kcal3.6g5.8g4.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa12g36kcal2.8g0g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g547kcal24g34.8g32.4g7.4g
Valittu annoskoko313g274kcal12g17.4g16.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna156g137kcal6g8.7g8.1g1.9g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474