Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 33g240kcal0.4g0.1g26.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Kaurahiutale 13g49kcal1.9g7.5g1g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g30g0.5g1.5g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g66g77kcal1.8g2.6g6.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 66g29kcal0.3g4.2g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1598kcal26.6g190.6g77.8g10g
Valittu annoskoko312g799kcal13.3g95.3g38.9g5g
Annoskoko puolitettuna156g399kcal6.7g47.7g19.5g2.5g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932