Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)128g41kcal4.2g5.8g0g0g
Hiiva 6.4g4.8kcal0.8g0.1g0g0.4g
Siirappi 54g163kcal0.1g39.9g0g0g
Vehnälese 7.7g18kcal1g1.2g0.3g2.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)31g117kcal3.6g23.7g0.7g4.4g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.4g1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1258kcal36.4g258.2g4g21.2g
Valittu annoskoko312g629kcal18.2g129.1g2g10.6g
Annoskoko puolitettuna156g315kcal9.1g64.6g1g5.3g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881