Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 115g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g8.6kcal1.5g0.1g0g0.8g
Sokeri 1.8g7.5kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 12g110kcal0g0g12.4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)16g53kcal2.6g8.4g1.1g2.1g
Porkkana 46g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)43g149kcal5.2g27.6g2.1g2.3g
Hiivaleipävehnäjauho 60g195kcal7.3g35.6g1.7g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1077kcal33.8g152.2g34.8g19.4g
Valittu annoskoko312g539kcal16.9g76.1g17.4g9.7g
Annoskoko puolitettuna156g269kcal8.5g38.1g8.7g4.9g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138