Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 85g29kcal2.6g4.2g0.1g0g
Vesi85g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.5g23.8g0.4g1.2g
Tattarijauho, Myllynparas54g185kcal7.1g36.6g0.9g2.9g
Ruisjauho, 1 dl12g38kcal1.3g7.6g0.3g1.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.4g25kcal0g0g2.7g0g
Kananmuna kuoreton 37g53kcal4.7g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g891kcal38.4g144.6g16.4g11.6g
Valittu annoskoko312g446kcal19.2g72.3g8.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna156g223kcal9.6g36.2g4.1g2.9g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363