Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 53g15kcal0.5g2.4g0.2g1g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 85g65kcal1.6g13.2g0.2g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 106g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt21g10kcal0.7g1g0.3g0g
Voi 3g22kcal0g0g2.4g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g254kcal6.2g38.8g6.4g5.8g
Valittu annoskoko313g127kcal3.1g19.4g3.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna156g64kcal1.6g9.7g1.6g1.5g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644