Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 64g22kcal2g3.2g0.1g0g
Hiiva 5.6g4.2kcal0.7g0.1g0g0.4g
Sokeri 17g70kcal0g17.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 116g399kcal11.8g81.4g1.4g4.1g
Margariini 80 % laktoositon 14g98kcal0.1g0g11g0g
Kananmuna kuoreton 9g14kcal1.2g0g1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 47g415kcal0.3g0.2g46.7g0g
Sokeri 39g157kcal0g38.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2354kcal32.2g281.2g120.4g9g
Valittu annoskoko312g1177kcal16.1g140.6g60.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna156g589kcal8.1g70.3g30.1g2.3g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853