Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 49g34kcal0.2g0.3g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g39g134kcal2.7g30.5g0.2g0.5g
Oliiviöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Voi 2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g5.5g3.3kcal0.1g0.3g0.4g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g35g11kcal0.4g1.4g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g67g80kcal14.7g0.6g2.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g629kcal37g69.4g16g2.8g
Valittu annoskoko312g315kcal18.5g34.7g8g1.4g
Annoskoko puolitettuna156g157kcal9.3g17.4g4g0.7g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876