Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi123g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 8.6g28kcal0.7g5.5g0.2g0.8g
Kaurahiutale 10g37kcal1.4g5.6g0.7g1g
Perunamuusi43g34kcal0.7g5.2g1.2g0.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g2.9g0g0g
Rypsiöljy 11g98kcal0g0g11.1g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g69g231kcal8.3g45.4g1.7g5.6g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.5g0.5g1.4g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g2.5g7.7kcal0.3g1.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1165kcal30.8g187.2g31g18.8g
Valittu annoskoko312g583kcal15.4g93.6g15.5g9.4g
Annoskoko puolitettuna156g291kcal7.7g46.8g7.8g4.7g
Arvot/100g100g187kcal4.9g30g5g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941