Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton4.5g0.9kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)45g74kcal1.3g1.8g6.7g0g
Valkoviini kuiva 22g15kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g134g48kcal1.2g9.9g0.4g4.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton100g104kcal23.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g569kcal52g24.8g25.2g9.6g
Valittu annoskoko313g285kcal26g12.4g12.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna156g142kcal13g6.2g6.3g2.4g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012