Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa37g221kcal3.1g6.9g19.9g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g46g262kcal2.9g16g20.8g4.2g
Voi 91g662kcal1.1g0.4g74.2g0g
Kananmuna kuoreton 126g179kcal15.7g0.4g12.9g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g9g55kcal1.9g0.6g4.9g0g
Hermesetas -neste4.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2757kcal49.4g48.6g265.4g8.4g
Valittu annoskoko313g1379kcal24.7g24.3g132.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g689kcal12.4g12.2g66.4g2.1g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787