Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g22g19kcal1.7g0.2g1.3g0g
Sokeri 24g95kcal0g23.4g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)14g52kcal0.1g0.9g5.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 48g164kcal4.9g33.5g0.6g1.7g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g129g44kcal0.3g9.1g0.4g2.3g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.3kcal0g0.7g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g46g32kcal5.5g1.8g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl18g63kcal0.4g0.6g6.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1014kcal26g156.8g28.8g8g
Valittu annoskoko312g507kcal13g78.4g14.4g4g
Annoskoko puolitettuna156g254kcal6.5g39.2g7.2g2g
Arvot/100g100g162kcal4.2g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307500