Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g144g14kcal0.9g2g0.1g1g
Sokeri 24g99kcal0g24.4g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L86g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 43g14kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Tilli, tuore 12g3.4kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g268kcal3g54.2g0.4g2.4g
Valittu annoskoko313g134kcal1.5g27.1g0.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna156g67kcal0.8g13.6g0.1g0.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108