Jauhemaksapihvi

1. Kuori ja raasta porkkanat.

2.Sekoita porkkanaraasteeseen jauhettu maksa, kananmuna ja mausta seos niukasti suolalla ja ripauksella valkopippuria.

3. Kuumenna nokare rasvaa teflonpinnoitetussa pannussa.

Nosta seosta lusikalla kuumaan pannuun sopivan kokoisiksi pihveiksi.

Pienennä lämpöä.

Paista pihvit molemmin puolin hyvin miedolla lämmöllä, sillä maksa palaa herkästi.

Tarjoa perunasoseen ja puolukkasurvoksen tai herkkusienimuhennoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Jsp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g72g20kcal0.4g4.3g0.1g1.8g
Kananmuna kuorineen punnittu31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maksa naudan 173g226kcal31.8g10.1g6.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g72kcal0.1g0.1g7.9g0g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g730kcal72g31.8g34.6g4.6g
Valittu annoskoko313g365kcal36g15.9g17.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna156g183kcal18g8g8.7g1.2g
Arvot/100g100g117kcal11.5g5.1g5.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310632