Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 188g203kcal14.8g30.6g1.1g3.9g
Hunaja50g168kcal0.5g41g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore38g9kcal0g3.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g38g338kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1435kcal30.6g150g77.2g7.8g
Valittu annoskoko313g718kcal15.3g75g38.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna156g359kcal7.7g37.5g19.3g2g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384