Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali159g34kcal1.9g5.4g0.3g3.3g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 18g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka12g10kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 47g104kcal8.2g0g8g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g5.9g17kcal1.8g0.1g1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1.1g0g0.4g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g18g21kcal0.6g0.8g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g401kcal27g22.4g22.4g9g
Valittu annoskoko313g201kcal13.5g11.2g11.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna156g100kcal6.8g5.6g5.6g2.3g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493