Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 129g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8.6g26kcal0g6.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 95g287kcal8.3g52.4g1.8g13.1g
Vehnäjauho puolikarkea 56g192kcal5.7g39.1g0.7g2g
Auringonkukansiemen 22g128kcal4.9g2.7g10.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1268kcal38.2g201.6g26.2g32.8g
Valittu annoskoko313g634kcal19.1g100.8g13.1g16.4g
Annoskoko puolitettuna156g317kcal9.6g50.4g6.6g8.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525