Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.8g42kcal0g0g4.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.8g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen1.8g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1.9g12kcal0.1g1.1g0.7g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)65g23kcal0.7g4.5g0.3g0.9g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g25g89kcal6.7g12.8g0.7g2.2g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.9g5.9kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g30g37kcal2.4g4.2g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g476kcal22g57.4g15.4g16.6g
Valittu annoskoko313g238kcal11g28.7g7.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna156g119kcal5.5g14.4g3.9g4.2g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076