PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 36g15kcal3.5g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g56g23kcal2.5g3.1g0.1g0.6g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g69g48kcal8.3g2.8g0.3g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g55g22kcal0.2g3.7g0.3g1.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss41g14kcal0.4g1.7g0.3g1.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen55g18kcal1.8g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g280kcal33.4g28.2g2g7g
Valittu annoskoko313g140kcal16.7g14.1g1g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g70kcal8.4g7.1g0.5g1.8g
Arvot/100g100g45kcal5.3g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209