Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi172g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)60g210kcal8.4g33.7g4.1g6.6g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g13g35kcal1.3g6.7g0.3g1.8g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 10g4.5kcal0.6g0.1g0.1g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai56g195kcal6.7g39.6g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g891kcal34g160.2g11.4g21g
Valittu annoskoko313g445kcal17g80.1g5.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna156g223kcal8.5g40.1g2.9g5.3g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304