Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 165g210kcal35.5g0g7.4g0g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.5g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 82g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g8.2g7.4kcal0.2g0.3g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g569kcal75.8g27.6g16.6g2.8g
Valittu annoskoko312g284kcal37.9g13.8g8.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna156g142kcal19g6.9g4.2g0.7g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202