Homejuustopulla

Taikina:

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
30 g voita
6-8 dl sämpyläjauhoja

Täyte:

150 g sinihomejuustoa
200 g kevyttuorejuustoa

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää suola, osa jauhoista ja sulatettu voi (ja vähintään 42-asteinen neste, jos käytät kuivahiivaa).

Alusta taikinaan loput jauhot.

Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.

Tee kohoamisen aikana täyte eli sekoita sinihomejuusto tuorejuuston joukkoon.

Kauli puolet taikinasta levyksi.

Levitä puolet homejuustoseoksesta päälle.

Kääri levy rullalle ja paloittele 18 osaan.

Pane kiekot leikkauspinta ylöspäin muffinipellille tai paperivuokiin.

Leivo lopputaikina samoin.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Noodendal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Hiiva, 50g7.5g4.6kcal1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 9g65kcal0.1g0g7.3g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 115g362kcal12.2g68.4g2.5g6.3g
Sinihomejuusto Aura (Valio) murennettu 150g45g153kcal9g0g13g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 60g104kcal4.5g1.4g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1425kcal58.6g147.2g63.6g12.6g
Valittu annoskoko313g712kcal29.3g73.6g31.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna156g356kcal14.7g36.8g15.9g3.2g
Arvot/100g100g228kcal9.4g23.5g10.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372399