Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen5.5g40kcal0.1g0.1g4.4g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 64g15kcal1.2g1.5g0.1g1.3g
Lehtikaali 20g8kcal0.7g0.8g0.1g0.4g
Kesäkurpitsa zucchini 82g15kcal0.5g2g0.3g0.6g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g28g17kcal0.3g1.5g1.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g189kcal5.8g12g12g4.8g
Valittu annoskoko313g95kcal2.9g6g6g2.4g
Annoskoko puolitettuna156g47kcal1.5g3g3g1.2g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612