Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu127g161kcal14g0.4g11.5g0g
Voi 47g340kcal0.6g0.2g38.1g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g94g480kcal8.3g27.4g37.5g5.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g14g56kcal0g13.9g0g0g
Hasselpähkinä 31g196kcal4.3g1g18.6g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2465kcal54.4g85.8g211.4g21.6g
Valittu annoskoko313g1233kcal27.2g42.9g105.7g10.8g
Annoskoko puolitettuna156g616kcal13.6g21.5g52.9g5.4g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363