Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 44g55kcal4.8g0.1g4g0g
Sokeri 62g252kcal0g62g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g29.9g0.5g1.5g
Voi 15g106kcal0.2g0.1g11.9g0g
Maito,kevyt (valio) 100g22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 29g39kcal0.8g0.9g3.5g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g29g17kcal2.6g1.5g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 66g23kcal0.1g4.7g0.1g1.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.3kcal0.1g1.2g0.1g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1314kcal27.6g204.4g41g5.6g
Valittu annoskoko313g657kcal13.8g102.2g20.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g329kcal6.9g51.1g10.3g1.4g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748