Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Lehtikaali 53g21kcal1.8g2.2g0.3g1.1g
Kaali, valkokaali89g19kcal1.1g3g0.2g1.9g
Sitruunamehu, laimentamaton8.9g1.9kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g53g3.2kcal0.1g0.2g0.2g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g53g64kcal1.8g1.9g5.3g0g
Hasselpähkinä 18g114kcal2.5g0.6g10.8g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g567kcal16g20.4g44.4g13.4g
Valittu annoskoko313g283kcal8g10.2g22.2g6.7g
Annoskoko puolitettuna156g142kcal4g5.1g11.1g3.4g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400