Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)21g26kcal0.5g5.7g0.1g0.2g
Maito, Kevyt88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 58g60kcal2g10.5g0.6g1.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 102g109kcal23.6g0g1.5g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g44g157kcal12.2g0.9g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g785kcal82.2g42.6g30.6g3.8g
Valittu annoskoko313g393kcal41.1g21.3g15.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g196kcal20.6g10.7g7.7g1g
Arvot/100g100g126kcal13.2g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185