Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 185g1636kcal0g0g185g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g80g103kcal10.4g0.2g6.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl14g19kcal0.6g1.3g1.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton14g2.9kcal0g0.2g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)14g2.7kcal0g0.9g0g0g
Ruokasuola jodioitu 6.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g3529kcal22g5.2g385.8g0g
Valittu annoskoko313g1765kcal11g2.6g192.9g0g
Annoskoko puolitettuna156g882kcal5.5g1.3g96.5g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485