Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.9g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)8g18kcal1g0g1.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki73g41kcal6.2g3.6g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g73g247kcal3.6g54.5g0.4g5.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 83g37kcal0.2g7.8g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g731kcal26.6g138.4g4.4g13.8g
Valittu annoskoko312g366kcal13.3g69.2g2.2g6.9g
Annoskoko puolitettuna156g183kcal6.7g34.6g1.1g3.5g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273