Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 147g43kcal1.4g6.6g0.6g2.8g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 26g90kcal1.8g18.6g0.6g1g
Oliiviöljy 19g171kcal0g0g19.4g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)43g88kcal6.5g1.1g6.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g828kcal21g60.6g54.6g10.8g
Valittu annoskoko313g414kcal10.5g30.3g27.3g5.4g
Annoskoko puolitettuna156g207kcal5.3g15.2g13.7g2.7g
Arvot/100g100g132kcal3.4g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211