Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g14g45kcal3.2g7.5g0.2g0g
Mung-papu, gogreen14g49kcal3.4g8.8g0.2g2.3g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g14g45kcal3.2g7.3g0.2g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g40g49kcal1.2g10.4g0.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g40g21kcal2.3g2.1g0.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Paprika, punainen60g16kcal0.5g2.8g0.2g1.2g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g4g0.8kcal0g0.3g0g0g
Ruokosokeri2g8.2kcal0g2g0g0g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.6g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g610kcal29g89.6g15.2g8.6g
Valittu annoskoko313g305kcal14.5g44.8g7.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g152kcal7.3g22.4g3.8g2.2g
Arvot/100g100g98kcal4.6g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060