Tomaattinen linssimuhennos

Linssimuhennos

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2,5 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
(2 tl sokeria tai hunajaa)
1 tl sitruunan mehua
chiliä tai garam masalaa
1 tl suolaa

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli.

Kypsytä 5 min.
2. Lisää valkosipuli, pilkotut porkkanat ja linssit.

Sekoittele n. 5 min.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi.

4. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 min.
5. Mausta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 356 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl3g26kcal0g0g3g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 44g140kcal10.7g20.1g0.8g3.9g
Pirkka luomu tomaattimurska88g26kcal1.2g5.7g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 132g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g2.2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g414kcal24.8g57.4g8.6g9.6g
Valittu annoskoko313g207kcal12.4g28.7g4.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna156g103kcal6.2g14.4g2.2g2.4g
Arvot/100g100g66kcal4g9.2g1.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428961