Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g70g405kcal15.3g14g35.6g7.3g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu35g189kcal8.5g6.2g16g1.4g
Pellavansiemen kokonainen 45g229kcal9g0.5g19g12g
Auringonkukansiemen 35g207kcal8g4.4g17.3g2.1g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g31g17kcal1.9g0.9g0.6g31.4g
Oliiviöljy 20g173kcal0g0g19.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2660kcal104.6g52.4g231.8g108.4g
Valittu annoskoko313g1330kcal52.3g26.2g115.9g54.2g
Annoskoko puolitettuna156g665kcal26.2g13.1g58g27.1g
Arvot/100g100g426kcal16.7g8.4g37.1g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107