Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 85g291kcal8.6g59.4g1g3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 36g258kcal0.3g0.1g29g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Sokeri22g88kcal0g21.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 87g26kcal2.5g3.1g0.1g0g
Puolukka 36g14kcal0.2g2.5g0.2g0.9g
Raparperi 29g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1384kcal24g179g60.6g8.6g
Valittu annoskoko313g692kcal12g89.5g30.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g346kcal6g44.8g15.2g2.2g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068