Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 57g27kcal0.3g4.8g0.1g1.1g
Vispikerma Flora 20%71g156kcal2.1g3.6g14.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Sokeri 36g147kcal0g36.2g0g0g
Valkuainen (100g)14g6kcal1.4g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen28g9kcal0.9g1.4g0g0g
Leivinjauhe 2.8g5kcal0.1g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g95kcal2.8g19.4g0.3g1g
Keltuainen, 20g, annos 20g14g9kcal0.5g0g3.6g0g
Sokeri 24g98kcal0g24.1g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen36g256kcal0g0g28.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1626kcal16.2g183.8g93.2g4.2g
Valittu annoskoko312g813kcal8.1g91.9g46.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g407kcal4.1g46g23.3g1.1g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147