Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.8g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g10g31kcal0.9g7.1g0.2g1g
Linssi-punainen (raaka)13g41kcal3.4g6.7g0.1g1.2g
Juuriselleri 19g6kcal0.2g0.9g0g0.6g
Palsternakka 21g14kcal0.1g2.5g0.1g1g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Valkokaali keräkaali 71g20kcal0.8g2.9g0.1g1.5g
Lihaliemi laimennettu 19g3.6kcal0g0.6g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.9g5.5kcal0.2g0.3g0.4g0g
Vesi95g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g328kcal12.8g49.2g8g13.2g
Valittu annoskoko312g164kcal6.4g24.6g4g6.6g
Annoskoko puolitettuna156g82kcal3.2g12.3g2g3.3g
Arvot/100g100g52kcal2g7.9g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251